Tee-Se-Itse: Own sunshine

Aina se ei ole mahdollista. Siis lähteä lomalle tai reissuun, vaikka mieli tekisi. Työt estävät harrastusta ja jotta maailmalle taas pääsee, pitää myös kerätä sitä valuuttaa. Eli pitää elää arkea, jotta voi taas lähteä. Ei ole helppoa kun matkakuume on päällä ja päivät pitääkin ahertaa töissä - sometimes you have to create your own sunshine :)

Unelmien kohde :  Boda island, Krabi



Matkustamisen ihanuus

Arjesta nauttimiseen pitäisi kiinnittää enemmän huomioita. Nähdä ympärillä oleva luonto, hämmästellä ja kummastella pieniä ihmeitä ja ennen kaikkea virittää oma mieli ja sielu sellaiseen asanaan, että se rentoutuu ja kaikki aistit ovat avoinna. Sterassaavalla työllä, sairastumisella  tai vaikealla elämäntilanteella on taipumus tukahduttaa nämä taidot. Ei se aina niin helppoa ole. Mutta harjoittelemalla ja kiinnittämällä asiaan huomiota voi arjestakin tehdä täyteläisempää - vaihtelevaa, eikä aina sitä samaa. Ne pienet asiat. Pienet huomiot. Tuoksut, värit ja tunnelmat. Hetkessä oleminen.

Ihminen on luotu siihen että aina ajatukset karkaavat menneeseen - tai tulevasta murehtimiseen. Siihen jossitteluun. Hienoin kuvas tuosta turhaan murehtimisesta, minkä itse olen kuullut - on se että se on aivan sama kuin kulkisi aina sateenvarjo auki, eikä koskaan ala sataa. Niin.

Yksi syy matkustamisen ihanuuteen on se että kaikki on uutta, jännittävää ja kaikki pienetkin asiat huomioi paljon herkemmin. Tunnistatko tunteen että ekana reissupäivänä ihmettelet, hihkut ja innostut jokaisesta pienestä yksityiskohdasta, mutta parin päivän päästä olet jo tottunut niihin. Valokuviakin tulee aina otettua enemmän meno- kuin tulomatkalla. Alkulomasta aistit ovat enemmän avoimina  ja ympäristön ahmiminen helpompaa ja luontevampaa kuin viimeisinä päivinä.

Ruokakaupassa käynti uudessa maassa on jännittävä seikkailu, oi mitä kaikkea erilaista täällä onkaan. Voit hetken haaveilla miten aina söisit tuoreita mereneläviä jos asuisit Sydenyssä tai grillaisit arki-iltaisin pihviä, mitä ostaisit tuoreena lihatiskistä, jos kotisi olisi Sevillassa. Kreikassa eläessäni olisin taatusti kasvissyöjä ja lorauttaisin mehevään salaattiin tuoretta luomuoliiviöljyä. 
Kaukana kotoa annat itsellesi luvan haaveilla ja havainnoida - olla just siinä tilanteessa missä olet. Irti kaikista sosiaalisista paineista ja  siitä miten pitäisi olla tai tehdä. Voit hetken olla se mikä on unelmaasi. Arjen huolet eivät paina ja olet vain sinä ja maailma. Kuinka nopeasti se kaikki sitten muuttuisikaan normaaliksi. Arjeksi. Pitäisikö taas lähteä lomalle tai matkalle jonnekin seuraavaan paikkaan, että sen tunteen saisi takaisin. En tiedä.

Ison osan hyvään oloon ja omaan tyytyväisyyteen tekee se, onko työsi sellainen, että se tyydyttää intohimosi ja koet onnistumista. Onko ympärilläsi oikeat ihmiset, joilta saat positiivista energiaa ja tukea. Vai oletko ajautunut tilanteeseen ja sellaisten asioiden keskelle, jotka vain tuhoavat oman onnesi, auringon paisteesi. Katso kriittisesti ympärillesi. Jos et ole tyytyväinen - mitä voit tehdä asialle? Onnesi on omissa käsissäsi. Kukaan muu ei elä sun elämää.





Breaking the rules

Kävele töihin tänään eri reittiä kun eilen. Mene istumaan eri puolelle toimistoa kuin normaalisti. Pyydä lounaalle sitä työkaveria, kenen kanssa et koskaan ole tullut oikein juttuun. Käy ruokakaupassa K-Superissa jos normaalisti menet aina Prismaan. Osta kalaa jos perinteisesti maanantai on jauhelihapäivä.

Riko rutiinia, kokeile miltä se tuntuu ja ennen kaikkea: katso ympärille ja näe mitä kaikkea sinulla jo on. Arki on hyvä. (mutta tietty pitää olla ainakin yksi matkasuunnitelma valmiina ;)
Näkökulmaa on tervettä vaihtaa aina välillä. Jokaisella meillä on oma näkemyksemme siitä mikä on oikein, miten asiat pitää tehdä ja miten tätä elämää tulee elää. Yllätä itsesi ja uskalla asettaa oma näkemyksesi arvostelun alle.

Mielenkiintoisen tästä tekee se, jos löytää taidon haastaa itseään ja katsoa omaa ajattelua matkan päästä, ulkopuolelta. Olenko juuttunut omiin tapoihini ja ajattelutapoihini ja uskallanko lähteä kokeilemaan jotain uutta ja erilaista. Olenko ajopuu joka on joutunut tiettyyn tilanteeseen, työhön tai vaikka ihmissuhteeseen, ja siihen pitää tyytyä? 

Pienin askelin ja päivä kerrallaan - Tämän kriittisen itsetutkiskelun tekee helpommaksi se, että menee kauemmas, eli pois tutuista ympyröistä. Ehkä juuri siksi matkustaminen on niin ihanaa ja parantavaa!

Menemällä kauas näkee paremmin lähelle, vai miten se menikään.



Anna mielesi lentää 


Kommentit