Kohteessa; Chiang Mai - katukeittiön makuja


Rakastan hyvää ruokaa. Uusi makuja, yllättäviä yhdistelmiä ja viihtyisiä ravintoloita. Uusia herkkuja ja ikuisia klassikoita. Yksi tärkeä osa reissuja on paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen. Parhaat maut löytyvät yleensä poissa pääkadulta, mutkan takana rantakadulta.

Pilvilinnani on täynnä ruokakuvia, jokaisesta annoksesta pitää ottaa kuva ja sitä pitää ihailla ennen kuin iskee kimppuun ja pääsee maistelemaan makuyhdistelmiä. Joskus päältä kaunis annos onkin silkkoa sisältä ja se yksinkertainen makuun luottava tuotos onkin se herkullisin.

Mikä on sinun paras makumuistosi?

Chiang Main ruokatarjonta on jotain mikä on vienyt mun sydämen. Helposti paikallisiin herkkuihin ja elämänmenoon pääsee tutustumaan katukeittiöissä. Rohkeasti sekaan vaan.





Thaimaalainen kahvi on todella hyvää - tässä paikallinen yrittäjä valmistaa mulle aamukahvia. Tästä kojusta tuli mun vakkaripaikka, minne suunnistin aina ensimmäisenä aamulla viime reissullani! Kahvin sekaan tulee tosi makeaa kondensoitua maitoa, nam!


Rotit eli täytetyt letut on ihania! Täytteitä löytyy maan ja taivaan väliltä ja jos jotain sun toivomaa ei sillä hetkellä ole, se kyllä järjestetään! Muistan kerrankin kun tilasimme juusto-kinkku pannkukakun niin iloinen thaimaalainen vain hymyili, nyökytteli, otti mopon alle ja lähti kauppaan. Jäimme nauraen ihmettelemään tilannetta, mutta hetken päästä edessämme höyrysi toivomamme herkku! Asiakas on aina keskiössä :)


Ruokajuomaksi hikiseen hetkeen sopii kyllä olut - tämä Beerlao on ehdoton janon sammuttaja. 


Som Tam eli tulinen papaijasalaatti ei ihan ensimmäisillä aasian reissuillani iskenyt, mutta ajan kanssa olen oppinut tykkäämään. Varsinkin kun se valmistetaan tuoreeltaan niin että kaikki maut pysyvät mukana! Maistuvaa ja terveellistä!


Tässä Som Tam on saanut kaverikseen kalan - ihan kaikkia suomen mittapuun hygieniasäädöksiä täällä ei kyllä noudateta mutta hei, ehkä me ollaan välillä vähän liiankin tarkkoja ja bakteeripelkoisia. Huippuillallinen siis tässä tivolialueella nautittuna.




Ötökät ovat tulleet viimeaikoina suomeenkin, Thaimaassa olen niitä maistellut useamman kerran. Kuten monessa muussakin ruuassa, tärkeintä on mausteet ja se miten ruoka on valmistettu. Ei kyllä mitään mun herkkua, mutta ihan hauskaa päästä maistelemaan ja kokeilemaan. Näitä myydään mopon sivuvaunusta eri mausteilla, ihan niin kuin irttareita tai popcornia meillä leffateatterin aulassa. 


Kevätkääryleet satay kastikeella - toimii!


Chiang Maista löytyy paljon Burmalaisia ravintoloita. Annokset ovat todella edullisia, nämä maksoivat yhteensä noin 2 euroa Nimmanilla. Erityisesti ylhäällä keskellä oleva Tea Leaf salad on mieletöntä! 


Sunnuntain markkinat



Ruokamarkkinat - ah. Sunnuntaisin Chiang main kadut ja temppelialueet täyttyvät herkullisista ruokakojuista. Ja mikä parasta nämä makupalat ovat todella edullisia, eli kaikkea epäilyttävääkin kannattaa maistaa. On ihanaa vaellella ja ihmetellä ihmeellisiä annoksia ja maistella maailman makuja. Voitko tuntea huumaavan tuoksun?






Khao soi on klassikko. Tämä Pohjois-Thaimaan erikoisuus on kyllä herkullinen yhdistelmä Paksusta kookoscurrysta, kanasta ja vehnänuudeleista. Pinnalle ripotellaan oman maun mukaan raakojea salottisipulin palasia ja pikkelöityä kaalia. Aivan uskomattoman hyvää ja aromirikasta! 




Älä anna ulkonäön hämätä! Ainakin mua hieman epäilytti tämä annos, mutta taas kannatti uskoa ystävän sanaa. Todella herkullinen snäkki, kinkkuun käärittyjä sieniä grillattuna! 






Chiang mai on kaikenlaisten terveystrendien aallonharjalla. Ja meille länkkäri "haahuilijoille" tarjoillaan erialaisten superfoodien avulla parannusta vaivaan kuin vaivaan ja parempaa elämää. On kyllä tosi kiva kun pääsee testaamaan erilaisia terveyspommeja, oli niillä sitten vaikutusta tai ei :9 Tämä Gac hedelmä esimerkiksi sisältää lykopeenia mitä pidetään luonnollisena UV suojana - eli kun juot tarpeeksi tästä hedelmästä valmistettua mehua et tarvitse aurinkorasvaa. Uskoo ken tahtoo :)


Masu täynnä ja jalat väsyneenä markkinoilla kiertelyn jälkeen on ilta ihana päättää kattoterassilla. Lasi kylmää viiniä ja auringonlasku! 

Enjoy little moments!


Kommentit