Mieleni minun tekevi: Minne haluaisin matkustaa Euroopassa just nyt - eli TOP 3

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa - ja matkakohdetta.

Haluan listata tähän 3 mun mielestä mielenkiintoisinta ja ihaninta kohdetta Euroopassa, joissa olen itse käynyt - ja joihin haluaisin matkustaa takaisin just nyt. Listahan tietty muuttaa muotoaan ja sisältöään noin kerran päivässä - mutta tässä tuntuma tällä hetkellä :)

Ihan oma listansa pitää tietty tehdä kohteista joissa en ole vielä päässyt käymään - jotka ovat TO DO listalla.

1. Cinque Terre - Viisi maata

Tämän kohteen oli eräs ystäväni bongannut jostain matkalehdestä, muistaakseni Mondosta. Viiden kylän alue Cinque Terre Italiassa on I-H-A-N-A. Jos mietit millainen on mielestäsi idyllinen, kliseinenkin italialaiskylä, niin kerro se kymmenellä ja olet lähellä sitä tunnelmaa minkä Cinque Terren alueella saako kokea.

Itse lensimme Milanoon ja sieltä matkasimme junalla kohti La Spezian maakuntaa. 
Majoitus oli varattu Vernazza nimisestä kylästä - vieressä, lyhyen junailun pääässä sijaitsivat muut vierailunarvoiset paikat; Riomaggiore, Manarola, Monterosso ja Corniligia.

Majoitusvaihtoehtoja oli suhteellisen vähän, ja hinta vähän suolainen - mutta suosittelen viipymään useamman päivän. Iltaisin ja aamulla varhain tunnelma on parhaimmillaan, kun vaeltavat turistimassat ovat poistuneet kujilta. Tänne pitää ehdottomasti päästä uudestaan ja jos tykkäät postikorttimaisemista niin ei muuta kuin kipinkapin.

Vernazzan idylliä


2. Lissabon - villi pala Portugalia

Portugalin vierailusta on jo kohta 10 vuotta aikaa - APUA! Mihin tämä aika oikein menee...

Vieläkin muistan Lissabonin tempon, tuoksun ja tenhon. Ihan tosi pian pitää päästä taas uudestaan ihmettelemään tätä jotenkin rappioromanttista suurkaupunkia. Ihan täydellinen kaupunki eksyä vahingossa hämyiseen fado -kippolaan hyvän musiikin ja ruuan ääreen. Ja hei Vino Verde - kirpsakan pirskahteleva viini, mitä saa joka paikasta hanasta.



Kaupungissa on useita toisistaan poikkeavia kaupunginosia ja täällä voi päästä muutaman tunnin lentomatkan avulla uppoutumaan ihan autenttiseen lattaritunnelmaan. Bairro Alton kujilla brasilialaisia ruokapaikkoja ja baareja on vierivieressä ja  - mojitoa voi siemalla seuraten välillä vähän villiäkin meininkiä. Mii laik.

Lissabonin lähistöllä on myös useita kohteita, joihin voi tehdä päivä- tai vaikka yönyli reissun. Esimerkiksi Sintran Unescon suojelema kaupunki on vain pienen junamatkan päässä. Siellä pääset luonnonhelmaan ja ihastelemaan uskomatonta Penan linnaa. Itselleni doto -listalle jäivät rannikon Cascais ja Estoril; nämä pitää ehdottomasti tarkistaa ensi kerralla!



no niinhän tässä taas kävi, huomaan jo katsovani milloin löytäisi suorat ja edulliset lennot Lissabonin sykkeeseen....

3. Palma de Mallorca - keihäsmatkojen unelmakohde

Monelle Mallorcasta tulee mieleen rellestävät brittituristi ryhmät, junttituristit ja kreisibailaus Magalufissa. Mutta Mallorca on niin ihana, että sinne haluan matkustaa uudestaan ja uudestaan.

Täydellinen kombo - biitsiä & kaupunkia



Erityisesti mun sydämen on vienyt Palma - Mallorcan pääkaupunki. Palmassa on asukkaita 400 000 ja se on just sopivan kokoinen. Se on kuin miniBarcelona - yllätyksellinen ja hämyinen. Samalla hienostunut ja rosoinen - lämmin ja arvoituksellinen. Kaupunki pursuaa hyviä ravintoloita ja ihania kahviloita. Santa Catalinan alue on hipsterikaupunginosa etnisine ravintoloineen ja trendikkäineen kahviloineen. Vanha kaupunki taas kujineen sellainen, jonne on ihana vaeltaa auringon laskiessa ja tutkailla pikkupikku kujia.

La Rosa Vermuterian anti vanhassa kaupungissa
Hurmaava La Dama de Ella ravintola Santa Catalinassa



Lähistöllä on tosi paljon rantakohteita jonne voi tehdä päiväretken palvomaan aurinkoa, tai vaikka vuokrata fillarin ja hilppasta sillä Playa de Palman turistikeskittymään. Makea päiväreissukohde on myös Soller, jonne pääsee puksuttelemaan vanhalla puujunalla, ihan kokemisen arvoinen retki. Paljon on kehuttu myös Valdemossan kylää, mutta se on mulla vielä näkemättä - maybe next time.

Mutta mun juttu on Palma - ah - sen kujiin ei kyllästy ja ruoka, juoma ja tunnelma on vertaansa vailla. Kahdesti olen siellä lomani viettänyt ja voin kertoa että kun mietin syksylle kohdetta pidennetylle viikonlopulle, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Norwegian lentää suoraan ja ainakin syyskuussa menopaluu lipun hinta oli vain 169€ - syksyllä siis tiedossa Mallroca fiilistelyä.


Kommentit