Aina matkalla jonnekin : Minne mennään?

Ajankohta on päätetty, reissuun lähtö tulossa - mutta minne??

Ihan hirmuisesti tähän tuskaan auttaa se että tuntee ihmisiä jotka myös tykkäävät matkustella.
Mikään ei ole inspiroivampaa kuin se että kaksi matkustelusta syttyvää ihmistä pääsee keskustelemaan hyvistä kohteista. On ihanaa kuunnella toisten matkakertomuksia ja katsella kuvia ihanista ja inspiroivista paikoista! Minne kannattaa mennä, milloin ja ennenkaikkea miksi!

Aina kannattaa kuitenkin muistaa että ihan niin kuin ruuasta, uskonnosta ja kaikista muista makuasioista, ei pidä kiistellä. Älä ikinä jätä jotain kohdetta sen takia että joku sanoo sinulle että sinne ei kannata mennä. Tutki lisää - katso karttaa, lue netistä ja ennen kaikkea: mene itse katsomaan tykkäätkö. Makuja on niin monia ja meitä matkaajia on moneen lähtöön. Toinen arvostaa helppoutta, toinen seikkailua. Toisen matkan pilaa meluisa hotelli, toinen nauttii elämän äänistä. Jokainen reissu on matkaajansa näköinen ja vain sinä voit kokea omat hetkesi.

Lähtisikö Barcelonaan?

Jokaisella reissulla on oma tarkoituksensa - välillä haetaan actionia ja seikkailua - toisella kertaa tavoitteena taas on rauhoittuminen, rentoutuminen ja chillaus. Joskus on ihanaa ottaa valmismatka ja kohteeseen päästyä etsiä matkatoimiston opas kyltteineen joka kertoo mihin bussiin pitää mennä. Toisella kertaa taas mikään ei tuo enempää fiilistä kuin päästä itse seikkailemaan kentältä majapaikkaan. Mikään matkustustapa ei ole huonompi tai parempi. Kaikille tilaa riittää ja tilausta.

Matkan pituudella on tietty myös vaikutuksensa - suunnitelmaan tulee ihan eri kulmaa jos käytössä on 4 viikkoa tai jos reissun pituus on kolme päivää. Mitä enemmän ikää tulee, sitä kauemmin pitkästä lentomatkasta tai/ja aikaerosta palautumiseen menee. Enää ei tulisi pieneen mieleenkään lähteä viiden päivän shopautusreissulle NYkiin tai viikon rantalomalle Meksikoon. Valtameren ylittävän reissun pitää ainakin mulla on vähintään 2 viikkoa pitkä. Sitä lyhyenpiin pyrähdyksiin löytyy Euroopasta ja vaikka Suomesta upeita kohteita.

On hyvä pitää itsellään pikkulistaa kiinnostavista kohteista ja valita niistä sitten juuri tähän hetkeen sopiva. Itse luen myös paljon matkablogeja ja lehtiä, joiden avulla kartutan omaa tietouttani kohteista ja kasvatan tietty sitä kuuluisaa matkakuumetta. Mun matkalista löytyy kännykän Notesista mihin lisäilen reissukohteita ja tallentelen löytämiäni linkkejä. 

Suosikkiappsini on Google Maps - on niin ihanaa tutkailla karttoja ja tehdä reittivaihtoehtoja tuleville matkoille. Laskea välimatkoja ja tuumailla kaupunkikomboja. Mapsini onkin täynnä punaisia suosikkikohteita, joiden pariin palaan säännöllisin väliajoin.
Ja hei - matkayhtiöiden lehdet lentoreittikarttoineen! Useampikin pitkä lentomatka on mennyt karttoja tutkien ja kaikkia mahdollisuuksia huomaten. Ihanaa!



Niin kuin joku viisas on sanonut - mene joka vuosi yhteen paikkaan, missä et ole koskaan käynyt. Mikään ei rikastuta niin paljon kuin seikkailu maailmaan. Mielikuvitus vain valloilleen - tellus on täynnä tutkimattomia reittejä ja eksyttäväksi tarkoitettuja katuja. 

Kommentit

  1. Tämä teksti voisi olla minun kirjoittamani! Varsinkin alun pohdinta siitä, miten ihanaa on keskustella toisen matkustelevan ihmisen kanssa. Siitäkin huolimatta, vaikka sillä olisi ihan erilainen tyyli matkustaa. Kun tapaan ihan uuden ihmisen, on helppo keksiä juteltavaa, jos meitä yhdistää matkustelu.

    Myös erityisesti tuo, että joskus viikon lepoloma täysihoitoineen voi olla paikallaan erittäin stressaavan työputken jälkeen. Ja joskus taas voi seikkailla aktiivilomalla, jonka jälkeen on väsyneempi kuin ennen matkaa. :) Yritän itsekin pitää mielessä, että vaikka oma matkatyylini on melko tyypillinen, voi joskus olla kiva kuunnella tarinoita luksusmatkailusta tai sohvasurffarin reppureissuista. Ei se tarkoita sitä, että minun pitäisi matkustaa samalla tavalla - on vaan hauska hypätä tarinassa toisen saappaisiin!

    Minun GoogleMapsini on myös täynnä merkintöjä ja muistiinpanoja. Reittiehdotelmia ja tämän-haluan-nähdä -tägejä. Ehkä osa toteutuu, osa ehkä ei. Usein minä päädyn reissuille melkeinpä sattumalta. Joskus myös menen esimerkiksi Skyscanneriin ja laitan matkakohteeksi "minne tahansa". Siinä pitää vaan olla varovainen, ettei "vahingossa" osta lippuja!

    Kati / www.lahinnakauempana.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati :) Tuo vahingossa lentolippujen ostaminen on tuttua myös mulle... mutta usein extemporee on paras jamboree! Yksikään matka ei ole koskaan turha ja rahat lentolippuun laitettuna ei mene hukkaan - jatketaan maailman parasta harrastusta - scyscannerissa surffailua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti